Saltar al contenido

La màgia pictòrica i ara digital del pintor Torrent

«José Roberto Torrent o la mirada mágica del paisaje». Aquest és el títol de l’exposició que li dedica al pintor ciutadellenc el museu digital de pintura Kairoi Art. Es una iniciativa impulsada por dos jóvenes estudiantes, Daniel Bechara i Marc Sabater, amb l’objectiu de difondre i fer valdre els artistes que van fer del segle XX «el segle d’or de la pintura a Balears».

Sota aquest prisma, els dos futurs enginyers multimèdia han llençat una plattaforma digital on reuneixen un fons amb 375 obres d’un total de 96 autors —entre els quals figura també Joan Vives Llull—, no només illencs, sinó també de pintors que van viatjar per l’arxipèlag, contagiant-se de les seves llums i colors, que després plasmaren en les seves creacions.

segona mostra

La dedicatoria especial del pintor de Torrent es la segona que está en maceta de Kairoi Art. Compten per a l’ocasió amb una semblança escrita per Juan Elorduy. Un texto sobre el crític d’art recorda la figura de l’artista, un dels més reconeguts de les Illes «per la seva força dels seus colors i per la humanitat dels seus temes».

José Roberto Torrent (Ciutadella, 1904 – 1990) va deixar un importante llegat pictòric. La seva obra «va transitar per diferents estils, des de l’impresionisme a l’expresionisme», amb uns paisatges nodrits de personatges i que destil·len «sentiment i emoció».

Al llarg de la seva trayectoria, Torrent va anar fent canvis en la seva paleta de colors, passant dels tons foscos i marronosos del principi, a posteriores colors més lluminoses i potents un cop hagué visitat Paris. Precision, aquesta evolució artística es pot apreciar perfectament gràcies a les seixanta-una obres que recull aquesta exposició gràfica. No falten quadres inspirats en la ruralia menorquina, com «el halcón»(1948),«Juan el loco»(1952), o«campo sur»(1953); ni tampoc escenas urbanas, com ara «Arcos«I»bajo los arcos»(1988),«el hombre»(1981) o quadres d’inspiració parisenca com«Calle Galande»(1959) o«Suburbio de París»(1951).

Leer también:  El autor del vídeo viral del desembarco de Sant Joan: «Ver salir a tanta gente era impresionante»

Kairoi Art, que es centra en la pintura figurativa, aposta clarament per reivindicar els artistes illencs, ja que tenen clar que a Balears hi ha un enorme patrimoni artístic. Es por ello que seguimos ampliando aquest museu digital, no només amb artistes consagrats, sinó també emergentes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *