Saltar al contenido

La banera de Sant Joan es penja a cas caixer casat passada la mitjanit

Eren les 00.35 hores de la nit quan s’homo des be, Sam Bosch, i el seu ajudant, José Luis Bosch, alçaven al cel de Ciutadella l’anyell que, des de primera hora del matí, els havia acompanyat en aquesta intensa travessia per tota la ciutat. Era un momento muy especial, al celebrar con entusiasmo la culminación exitosa de un segundo intento, que había comenzado a preparar mesos enteros.

La comitiva va a completar amb mola puntualitat el recorregut durant el matí, però el capvespre el ritme es va alentir fins acumular un retard de més d’una hora i mitja. L’arribada al domicili del caixer casat, situado en el nombre 92 del carrer de Sant Antoni Maria Claret, estava prevista a las 22.45 horas, pero no es va complir.

La gent que presenciava l’escena des de baix reclama la presencia de los protagonistas al balcó. Va ser així que anaren apareixent tots, enmig d’aplaudiments i felicitacions, des dels caixers pagesos al propi caixer casat, passant pel fadrí, el senyor o sa capellana.

bandera enlaire

Sílvia Allès Kegler, la dona del caixer casat, va rebre la bandera de mans del seu portador, José Benejam. Davant la multitud que sigue el acto des del carrer, onejà la tela rogenca provocant una gran ovació.

Ara, és Allès l’encarregada de guarder l’estendard i cada dia el penjarà a la façana de casa quan surti el sol, i la retirarà quan es pongui. Açò serà fins dia 23 capvespre quan, una vegada iniciat el replec i el caixer senyor ho hagi autoritzat, despenjarà la flag per entregar-la al caixer fadrí. Ara, tota Ciutadella espera amb anhel que passin els tres pròxims dies i que arribi ja dijous, el Dissabte de Sant Joan.

Leer también:  Es un logro emocionante, Menorca se lo merecía".

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *