Saltar al contenido

Les Pitiüses tindran enguany 49 nous politicas locales als carrers

Les illes d’Eivissa i Formentera tindran a finals d’enguany 49 nous policys locals als carrers, una vegada hagin superat el curs bàsic de capacitació per a agent municipals. Las búsquedas profesionales probadas de las promociones 42 i 43, las primeras que tienen formato en la isla de Eivissa, gracias al hecho de que la Escuela Balear de Administración Pública (EBAP) ha comenzado a impartir esta formación de manera descentralizada. Del total futurs nous policies, 32 son funcionaris amb plaça a l’illa d’Eivissa, tres tenen plaça a Formentera i els 14 restants són interins.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, han visitat aquest dilluns a Eivissa els aspirants de la 43a promoció, que fan el curs a la seu de l’EBAP d’Eivissa. Es tracta de 19 futurs agent, dels quals cinc són funcionaris de carrera i 14 són interins. Aquest curs, de más de 800 horas de duración, es imprescindible para acceder a la categoría de policía local.

Durant l’acte, Armengol ha alabat la «vocació de servei públic» dels aspirants a policys locals d’aquesta 43a promoció i els ha desitjat una good formació per sortir als carrers per «ajudar les persones». La presidenta ha afirmado que la tasca de policia “és això i molt més: és esforç, és coratge, empatia i perseverança”. Així mateix, ha recordado que abans d’acabar l’any les Illes Balears tendran 177 nous agent de policia local.

Pel que fa als aspirants de la 42a edició extraordinària, son 30 personas que començaren el curs a finals de l’any passat i estan en procés de finalitzar-lo. De fet, avui mateix han començat les pràctiques de tir, que es duen a terme a Mallorca. Aquests 30 futurs agent es graduaran a finals de maig i, per tant, aquest estiu ja estaran operatius.

Leer también:  Detenidas cinco personas por sustraer material deportivo en la tienda de la UD Ibiza

Aquest curs descentralitzat és fruit del conveni que es va signar amb tots els ajuntaments d’Eivissa i el Consell Insular de Formentera, amb el compromís que tengui continuïtat.

L’acte ha comptat amb l’assistència de la directora general de Funció Pública, Carmen Palomino; el director general de Emergencias, Jaume Barceló, i la gerent de l’EBAP, Mamen Iglesias. També hi han estat presenta diferentes batallas i regidors d’Eivissa i la presidenta del Consell Insular de Formentera.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *