Saltar al contenido

Infants d’Eivissa i Sant Antoni podrán obtener premios reduïts a les escoles de vacances

La Conselleria balear d’Afers Socials i Esports subvencionarà les activitats de lleure de prop de 18.000 infants -17.710 en concreto- que duran a terme els ajuntaments de les Illes Balears durant les vacances escolares. Aquesta iniciativa es finança pel Pla Corresponsables de l’Estat que a les Illes gestiona la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, i que promou “la igualtat between homes i dones mitjançant mesures que facilitin la conciliació», destaca el d’aquest dilluns .

Dades per illes

En total, la Conselleria d’Afers Socials i Esports subvencionarà amb prop de 300.000 euros las actividades que durarán un término de 25 ajuntaments de les Illes Balears; 19 de Mallorca (Banyalbufar, Campanet, Llubí, Vilafranca de Bonany, Muro, Lloret de Vistalegre, Montuïri, Fornalutx, Costitx, Santa Margalida, Binissalem, Porreres, Manacor, Consell, Maria de la Salut, sa Pobla, Sant Joan, Deià i Llucmajor), 4 de Menorca (Es Castell, Maó, Ferreries y Ciutadella) i 2 d’Eivissa (Eivissa i Sant Antoni de Portmany).

Segons l’Executiu autonòmic, “gracies a la iniciativa, aquests ajuntaments podran oferir a les famílies dels seus municipis al voltant de 1.764 places setmanals en escoles de vacances a un preu molt més reduït de l’habitual”: 50 euros por mes i participante por a les unitats familiares que necessiten una protecció especial (monoparentals, nombroses, en risc d’exclusió social…) i 100 euros por mes i participante por a la resta.

Subvencionades activitis is duran a terme durant una mitjana de deu setmanes que abasten les vacances escolares, corresponents principalment a l’estiu (el 96% de les places), si bé alguns municipis ofereixen places també durant Setmana Santa i Nadal.

A més del preu màxim esmentat, la mesura també vol “fomentar una ocupació de qualitat en el sector del lleure educatiu per a infants i joves, raó per la qual s’exigeix ​​​​que el personal monitor contractat ho sigui per a determinadas categorías i amb les retribucions mínimes que estableix la convocatòria”.

La Conselleria d’Afers Socials va convocar aquestes ajudes “sent conscient que les vacances escolares són etapes complicades per a la conciliació d’aquelles famílies amb fills i filles menors”. “Molts de pares i mares que treballen tenen grans dificultats per compaginar la seva feina amb una atenció adequada dels seus fills i filles quan no hi ha escola. En este contexto, les escoles de vacances i altres activitats d’educació en temps lliure infantil i juvenil esdevenen un recurs imprescindible per atendre aquestes necessitats, allhora that ofereixen un servei of qualitat per a les persones menors that hi participen ”, afegeix la nota.

La iniciativa es finança amb fons del Pla Corresponsables que va aprobar el Consell de Ministres el 9 de març de 2021 per fomentar la igualtat entre homes i dones mitjançant la implantació de projectes que faciliten la conciliació laboral i familiar. El pla és gestionat a les Illes Balears per la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat. Les ajudes formen parte també del primer Pla de Conciliació i Corresponsabilitat de les Illes Balears 2021-2024 que va aprovar la Mesa de Conciliació el dia 13 de setembre de 2021.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.