Saltar al contenido

Consell d’Eivissa: «No aplicarem cap mesura que pugui anar en perjudici de la raça»

El presidente del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, i el director insular de Medi Rural i Marí, Joan Marí, varen mantenir una reunió amb representantes de l’Associació de Criadors des Ca Eivissenc d’Eivissa i Formentera per conèixer les seues preocupacions i reivindicaciones.

Els representants de l’associació varen defensar el seu sistema tradicional de caça assegurant que “els criadors de ca eivissenc són els que han perpetuat i conservat aquesta raça i que, gràcies al seu treball i esforç, avui dia es diu ‘ca eivissenc està reconegut com a tal amb més de 2.500 cans inscrits”, envió l’única associació oficial de ca eivissenc que l’any 2007 va crear el llibre genealògic d’aquesta raça i that“ organitza activitats per difondre les peculiaritats d’aquests cans ” .

El portaveu dels caçadors, Toni Serra Peixet, va demanar que es reconegués el treball de l’associació en favor del ca eivissenc i que se’ls permeti continuar caçant amb les mateixes normes que han fet emprar fins ara.

El consell del Consell, Vicent Marí, va mostrar el seu support a aquestes reivindicacions i va assegurar que des del Consell “no s’aplicarà cap mesura que pugui anar en perjudici de la raça”, i va donar suport el treball de l’associació “Pel foment del ca eivissenc, tan valorat dins i fora de la nostra illa”. Per a Marí, “l’esforç econòmic” que fan els membres d’aquesta associació per mantenir als cans i aquesta tradició és molt elevada, “i si es limita la seua activitat, pot significar el final del gran treball que estan fent per preservar aquesta raça “, va declarar.

Leer también:  Un encuentro de escritores isleños en la Biblioteca Municipal de Ibiza este fin de semana

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *