Saltar al contenido

Clam a Palma en defensa de las pensiones dignas

Diseños de persones’han concentrado aquest dissabte a Palma en defensa de les pensions dignes. L’acte, convocat per la Coordenadas Balear por la Defensa de las Pensiones Públicastambé s’ha repetit a Ciutadella i Eivissa.

La Coordinadora ha grabar que, fa quatre anys, el movimiento pensionista es va i revelar va sortir al carrer enfront de «l insultant 0,25% de pujada que el PP de Rajoy i la ministra Fátima Bañez imposaven des de 2015». Així, i després d’anys de lluita, es va aconseguir que el gobernar de Rajoy claudiqués i tornés a posar l’índex de preus en el consum anual acumulat -IPC acumulat o IPC Real- com a índex per a la revalorizado anual de las pensiones.

No obstant això, ha lamentat que, quan es creeia que l’ús de l’IPC Acumulat, IPC Real, es consolidaria com a system of revaloració anual de les pensions, els pensionistes es troben que en la Menos 20/21publicado en el BOE el 29 de diciembre de 2021, estableix com a referència l’anomenat IPC Mitja.

Per a la Coordinadora, «utilitzar l’IPC Mitjà en comptes de l’IPC Real suposa apostar per fer trampa i empobrir las pensionesi incomplir els compromisos amb els pensionistes per part dels partits de la majoria parlamentària i els agent socials, de mantenir la capacidad adquisitiva de les pensiones».

«El coste de la vida s’ha incrementat, entre los meses de noviembre de 2020 i 2021, en un 5,5% (IPC real) i s’ha aplicat un IPC mitjà del 2,5%, per a les pension contributives , i un 3% per a les minimes i no contributives, generat un empobrecimiento de un 3% en les pensions contributives i un 2,5% per a les no contributives», ha asseverat el col·lectiu.

Leer también:  Los arqueros ibicencos suman 12 medallas en los campeonatos de España en tiro en sala

Així mateix, segons la Coordinadora, «més de la meitat de les pensions estan per sota del salari mínim, i una mica més de dos millions i mig de persones reben una renda que no supera otros 650 euros». En concreto, ha apuntado, «les pensiones de viduïtatincapacitado permanente en orfandat són les prestacions més precaritzades».

A més, l’entitat cívica ha posat l’accent y que «La personia de persones en situació de pobresa són dones», ja que «la bretxa de genere en pensiones y del 35%». I, a més, ha lamentat que «tot i que es reconeix que el Sistema Públic de Pensions és sòlid i viable, persisteixen les amenaces de privatització del mateix i de la seva gestió».

Reclamaciones

Davant aquesta situació, des de la Coordinadora exigeixen «garantir por todos 2022 i anys successius el poder adquisitiu de les pensions, revalorizante-les en funció de el incremento de l’IPC realtal com es feia abans de la reforma del 2011, i compensant la pèrdua del 3% del poder adquisitiu de les pensions en 2021».

A més, reclamen «garantir que no hi hagi pension per sota del llindar de pobresa, eliminant la bretxa de gènere en sueldos y pensiones i boostant la pensió mínima fins a equiparar-se al salari mínim interprofessional, i aquest situar-se al 60% del salario mitjacom recomana la Carta Social Europea».

Finalment, la Coordinadora también reclama «garantir les pensions públiques dignes, justes i suficients i el caràcter públic del Sistema de Pensionesderogant les retallades de les reformes de 2011, 2013 i 2021, i rebutjant la privatització total o parcial, sota qualsevol formula».

Leer también:  Un hombre rompe los cristales de las taquillas y provoca el pánico en la estación marítima de Ibiza

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *