Saltar al contenido

Amics de la Casa del Poble es reuneix amb el Govern per traslladar la seva proposta de conservació de l’històric espai

Amics de la Casa del Poble s’ha reunit aquesta setmana amb el Gobernar para explicar la seva propuesta de conservació d’aquest emblemàtic espai. L’entitat ha estat rebuda per Jesús Jurado, secretaria Autonomía de la Memòria Democràtica, i marc herrera, Director general de Memoria Democrática.

Segons han explicado des d’Amics de la Casa del Poble aquest dissabte, els representantes del Govern els van informar que a la reunió mantinguda amb la propietat hi assistiren Marc Herrera per part del Govern i Llorenç Carrió por parte de l’Ajuntament de Palma. «Exposaren, a dos advocats que havia enviat la propietat a la reunió, la possibilitat d’allotjar un ‘Centro de Interpretación de la Memoria’. Ens han explicado que l’empresa els ha rebut amb interès. Des de les institucions no es va fer una proposta concreta i han quedado en tornar-se a trobar, sense data i sense concretar quina part donarà la siguiente passa», Han explicado.

«Ens han afirmat que la decisió de la Comisión Técnica de Memoria es va prendre en un acord per unanimitat, sense necessitat de votació, motivat per l’informe de l’advocacia autonòmica. L’argument principal de l’informe és que l’administració no pot obligar a fer res als propietaris malgrat que quedava constatada la importància de l’espai. Els hi hem detallat que la nostra intenció no era obligar la propietat a fer res que no volgués fer, i que estam treballant per a construir un acuerdo entre la propiedad yo les instituciones », han explicado des d’Amics de la Casa del Poble.

«Hem exposat el nostre malestar amb el Govern per la seva manca de dialeg amb nosaltres i l’opacitat amb la qual ha gestionado la instància per a protegir el solar que vàrem registrar el mes de novembre. Jurado s’havia compromete a mantener un diálogo con obert amb nosaltres, havíem parlat d’exposar els nostres argumentos a la comisión técnica presencialidad Ens ha confiat que, atenent les qüestions jurídiques, no ho varen trobar conveniente, però li hem replicat que podent entender aquest punt, el que no podíem entender és que no ens ho comunicasin», Ha afirmat l’entitat.

Leer también:  Grealish, protagonista de una dichosa borrachera en Ibiza

«Hem demanat diversa informació del desplegament de la llei 2/2018 de Memoria Democrática. Ens han contat que encara no tenen el pla de treball que s’havia d’haver realitzat, segons marca la mateixa llei, l’any 2019. El motiu principal és la manca de recursos human. Hem demanat pel catàleg d ‘Espais de Memòria i ens han informat que aquest s’ha creat però sense contingut. És a dir, no n’existeix cap. Al seu entender la llei és confusa i mala d’aplicar. Els hem informat que el nostre advocat no ho veu així, que s’ha sorprès pels errores jurídicos de la resolució, atenent la trayectoria legal del vicepresidente que la signa, i que hem presentat un recurs que els permet corrige la posició del gobernar i participar de la via de l’acord. Marc Herrera ha revelado que nuestro papel es conseguir una gran equidad sociocultural para destacar en las competiciones de Memòria y crear un foro treballar para el gobierno del gobierno. Hem informat que ja estam parlante amb otros agentes institucionales i politics, per tal de construir l’acord, i que no renunciam que sigui un ‘Espai de Memòria’ », han afegit des de l’entitat.

Segons Amics de la Casa del Poble, Jurado els ha dit que «veu bé la via de la permuta». «Hem demanat que ho exposi a l’opinió public mitjançant una declaració institucional i that sumi a la Comissió Tècnica a la declaració si hi estan d’acord. Jurado ens ha instat a parlar amb la propietat i ens ha facilitat una via de contacte », han explicat.

«Hem demanat per les persones que componen la Comissió Tècnica, ens han informat que són, per part de la UIB: margalida capella i Antoni Marimón (que signà l’informe tècnic de la nostra instància); por parte de la FELIB: joan ventas i Sebastián Llodra; por parte dels Consells Insulars: Kika Col por mallorca, Miquel López Carbón por Menorca, miquel costa por Ibiza; por parte de los derechos memorialistas: Maite Losa por Mallorca, Artur Parrón por Formentera, Lluis ruiz por Ibiza; por parte del Gobernador Autónomo: Juan pedro Yllanesque només va a asistir a la primera reunión, Jesús Jurado i marc herrera; por parte dels professionals de reconegut prestigi: Dolors Marín. Queden per concretar un dels professionals, l’entitat de memòria de Menorca i el representant del Consell Insular de Formentera », han assegurat.

Leer también:  ¿Te ha presentado la Selectividad este año en Ibiza? ¡Esto te interesa!

Així, des d’Amics de la Casa del Poble, atenent que han visitado «una millora en la disposició» de la institució durant el transcurs de la reunió, han exigido un contacte telefònic directe. A la sortida, els cinc integrants de la plataforma han fet «una valoración positiva de la reunión».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *